Datorer och internet

Behöver du använda en dator?

På biblioteket finns det datorer som du kan använda gratis. Om du vill skriva ut kostar svartvita utskrifter 3 kronor per sida och utskrifter i färg 7 kronor per sida.

Du behöver ett bibliotekskort med pinkod hos oss för kunna använda datorerna. Saknar du bibliotekskort hjälper vi dig, ta med dig legitimation.

På biblioteket i Ljungby finns det sju datorer. En av datorerna är en snabbdator som kan användas i 15 minuter, de övriga kan användas i två timmar per dag. Längst ner i biblioteket finns fler datorer. Här finns tre datorer som studenter och arbetssökande kan använda och två datorer för släktforskare.

På biblioteket i Lagan finns fyra datorer och i Lidhult tre. Det går att skriva ut från alla datorer.

Du kan boka dator på biblioteket i Ljungby eller Lidhult hemifrån med ditt bibliotekskortskortsnummer och pinkod. Om du inte har använt ditt bibliotekskort på bibliotekets datorer tidigare måste du göra det först innan du kan boka hemifrån.

Boka dator

Wifi - trådlöst nätverk

På biblioteket i Ljungby och Lagan kan du koppla upp din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon på vårt wifi. Då behöver du ett användarnamn och ett lösenord. Det får du av oss om du tar med dig ditt bibliotekskort eller din legitimation. Om du kommer tillbaka en annan dag behöver ett nytt användarnamn och ett nytt lösenord.

På Träffpunkt Lidhult där biblioteket i Lidhult ligger finns det wifi i kaféet som du kan använda. Även på bokbussen finns det wifi, fråga personalen om du vill koppla upp dig mot deras wifi.

Språk