Biblio 

I Biblio kan du både lyssna på e-ljudböcker och läsa e-böcker som finns tillgänglig både på mobiltelefoner och surfplattor. Du ser om det är en e-ljudbok eller e-bok via ikonen, den blå ikonen med hörlur  visar att det är en e-ljudbok och den röda ikonen med ett papper  visar att det är en e-bok.  Du kan filtrera din sökning och bara söka efter e-ljudböcker eller e-böcker. Detta gör du genom att klicka på trekanten uppe i det högra hörnet på söksidan och därefter välja bokformat. I appen söker du fram, lånar och läser/lyssnar. Det går även att lyssna/läsa offline om du vill. 

För "Biblio" krävs version 5 eller senare för Android, iOS-appen kräver minst iOS version 10.3, iPhone 5s och senare. Om du har äldre mobiler/surfplattor kan du lyssna på strömmande e-ljudböcker i webbspelaren på samma sätt som när du lyssnar på dator

Frågor och svar om Biblio 

Kom igång 

Du kan låna e-ljudböcker/e-böcker som är strömmande, vilket innebär att du måste vara uppkopplad på internet, men du kan också ladda ner e-ljudboken/e-boken offline. 

För att låna e-ljudböcker/e-böcker behöver du: 

  1. bibliotekskort och pinkod 
  1. ladda ner appen "Biblio" 
  1. öppna appen, välj bibliotek, ange ditt bibliotekskortsnummer och pinkod 
  1. detta gör du bara första gången sen finns det där. 

 

Låna en e-ljudbok/e-bok 

  1. Starta appen Biblio. 
  1. Sök upp en e-ljudbok/e-bok i appen, du kan använda sök eller kategorier.  
  1. När du har hittat en e-ljudbok/e-bok som du vill låna, tryck på Låna. 

Fortsätt lyssna/läsa på lånad e-ljudbok/e-bok 

  1. Starta appen, e-ljudboken/e-boken du lyssnar på finns under Mina lån. Fortsätt lyssna/läsa, appen minns var du slutade. 

Språk