Böcker och webbplats på andra språk

Böcker på många olika språk

Biblioteket har både romaner och faktaböcker på många språk, inte bara på svenska. Om du saknar något eller har synpunkter så prata gärna med oss i lånedisken/informationsdisken.

Listor med tips på böcker på andra språk än svenska.

Webbplatsen på olika språk

Om du vill läsa bibliotekets webbsidor på ett annat språk än svenska kan du använda Google Translate. Det blir inte alltid rätt översatt men det ger en uppfattning om innehållet och en hel del information. Klicka på klotet längst upp till höger på webbplatsen bredvid Logga in/logga ut och välj det språk du vill översätta till.

Språk - välj ett språk för att översätta webbsidorna med hjälp av Google Translate

Internationella biblioteket

På Internationella bibliotekets webbplats kan du söka böcker, film, musik med mera på olika språk. Internationella biblioteket ligger i centrala Stockholm. Ljungby bibliotek kan hjälpa dig att beställa böcker därifrån.

Internationella bibliotekets webbplats

Tidningar och tidskrifter på andra språk

PressReader -app för att läsa tidningar från hela världen på många olika språk

Vill du läsa tidningar och tidskrifter från hela världen, även Sverige, på din surfplatta eller i din smarta telefon?

Det kan du göra om du kommer till biblioteket i Ljungby eller Lagan och laddar ner tidningarna du vill läsa (högst fem per dag), sen kan du sätta dig var du vill och läsa, du behöver inte vara kvar på biblioteket. I upp till 72 timmar efteråt kan du även ladda ner nya tidningar/tidskrifter även när du inte är på biblioteket. Det finns mer än 7000 tidningar och tidskrifter att välja bland från många olika länder och på många olika språk.

 Gör så här:

  1. Ladda ner appen PressReader till din smarta telefon eller surfplatta.   
     
  2. Gå till biblioteket och be om ett användarnamn och lösenord för det trådlösa nätverket, wifi. Koppla upp dig på bibliotekets wifi och logga in.
     
  3. Öppna appen PressReader, sök upp den/de tidningar du vill ladda ned, max fem stycken per dag.
     
  4. Sätt dig och läs, var du vill.Tidningarna finns kvar även offline och du kan ladda ner fler i upp till 72 timmar efteråt utan att besöka biblioteket.

Om du vill läsa från datorn kan du använda länkarna nedan för att komma till Pressreader.

PressReader från biblioteket

PressReader hemifrån

Språk